Sunday, 13 April 2014

LGS Exam Model Questions -Simple Maths Part - 3

Kerala PSC LGS Exam Model Questions Part - 3
Simple Maths

1.The scientific study of beauty is called? 
Answer: Aesthetics
2.The seasonal winds of south Asia is known as .............? 
Answer: Monsoons
3.International womens day is observed on - 
Answer : March 8

 4.Pick out the incorrect singular - plural group from among the following? (a)Child - Children 
(b)story - series
(c)Mouse - Mice
(d)Wolf - wolves
 Answer: Story - Series

5.There is ............hourly bus from here to the capital , Answer: anIf the world inspector is coded as 123456789, what is the code of inspection? 
Answer: 1234567182

 6.Who is the wrong member in the following group? 
(a) Kissy 

7. IAS=538, IAS+IFS=1136. what is IAS x IFS? 
Answer: 321724
8.Find the missing member in the series WXYZ, VWXY...........TUVW  :- Answer: UVMX

9.If X:Y = 5:3 What is (x+y) :(x-y)?  
Answer: 4:1
10Which number will complete the given series: 1,9,19,31,45,.....................?  
Answer: 61
11.(1.2)2 + (1.5)2=...............? 
Answer: 0.369
12.(-1)000 =? 
Answer: -1  
Answer: 130
14.A train of 100 Meters length is running at a speed of 72 km per hour. What time it take to pass a man standing at the railway track? 
Answer:5 seconds
15. Express 30 paise as the  percentage of Rs.6 - 

No comments:

Post a Comment


link ads